Prăjitura este foarte gustoasă și aromată, dar și spectaculoasă, datorită contrastului plăcut de culori. Culoarea portocalie a caiselor completează armonios culoarea brună a blatului cu ciocolată, oferind prăjiturii un aspect cuceritor. Blatul prăjiturii are o textură mai densă și ușor umedă, datorită untului și ciocolatei. Astfel, caisele așezate la baza tăvii nu au posibilitatea de a se ridica prin interiorul blatului ca atunci sunt dispuse la suprafața prăjiturii.
În continuare, poți urmări rețeta detaliată pentru prepararea prăjiturii cu caise și ciocolată, în varianta răsturnată.
Prăjitură răsturnată cu caise și ciocolată – Ingrediente
- 6 ouă
- 100 gr zahăr
- 100 gr făină
- 200 gr ciocolată amăruie
- 225 gr unt cu 82% grăsime
- un praf sare
- 10-12 caise
- 5 gr praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- sucul de la 1/2 lămâie
- 25 gr unt pentru uns tava
- 20-25 g zahăr pentru pudrat tava.
Rețeta prăjiturii răsturnate cu caise – Mod de preparare
…